Verlof aanvragen: win tijd door je administratie te automatiseren

Uiteraard wil elk bedrijf zich het liefst zo veel mogelijk concentreren op zijn kernactiviteiten. Helaas kun je nooit helemaal ontsnappen aan bijkomende adminstratie. Maar wist je dat je sommige administratieve taken niet zelf moet uitvoeren, omdat je ze makkelijk kan automatiseren ? Door gebruik te maken van de juiste parametrisatie, win je heel wat tijd. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat bij de aanvraag van verlof.

Uiteraard wil elk bedrijf zich het liefst zo veel mogelijk concentreren op zijn kernactiviteiten. Helaas kun je aan administratie nooit helemaal ontsnappen. Maar wist je dat je sommige administratieve taken niet zelf moet uitvoeren, omdat je ze makkelijk kan automatiseren? Door gebruik te maken van de juiste parametrisatie, win je heel wat tijd. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat bij de aanvraag van verlof.

Automatisatie bij de aanvraag van verlof

Je medewerkers vragen verlofdagen aan en jouw hr-dienst (of de medewerkers zelf) moeten uitzoeken van welk saldo (wettelijk verlof, compensatiedagen, overgedragen verlof, …) ze die moeten aftrekken. Klinkt pijnlijk herkenbaar? Toch kun je die situatie vermijden. Met onze oplossing voor tijdregistratie prime Time is het makkelijk om een volgorde (cascade) in te geven en verlofdagen automatisch van het juiste saldo te laten aftrekken. Bij een aanvraag wordt het verlof dan opgenomen van het saldo dat het eerst verloopt.

Een mogelijke volgorde is bijvoorbeeld:

1.      Resterend verlof van vorig jaar of vorige jaren
2.      Wettelijk verlof van het huidige jaar
3.      Extra verlof van het huidige jaar

De voordelen? Medewerkers hebben altijd een duidelijk overzicht van hun resterende verlofdagen en zien zelf wanneer er dagen vervallen. Bovendien kunnen ze nooit opgebouwd verlof verliezen door een verkeerde afrekening of opname. Ook zal hr op die manier achteraf minder administratie (aanpassingen) moeten doen om ervoor te zorgen dat de verlofdagen van het correcte saldo zijn afgetrokken. Alles verloopt snel, efficiënt en foutloos.

Codes uitschakelen voor groepen medewerkers

Ook handig in prime Time: sommige codes kan je uitschakelen voor bepaalde groepen medewerkers. Zo voorkom je dat ze die verkeerdelijk aanvragen terwijl ze voor hen niet van toepassing zijn en vermijd je correcties achteraf.

Je kunt bijvoorbeeld:

  • zwangerschapsverlof uitschakelen voor mannen
  • telewerk uitschakelen voor werknemers die omwille van hun functie enkel in het bedrijf zelf kunnen werken
  • dienstreizen uitschakelen voor bepaalde types werknemers
  • syndicaal verlof enkel toekennen aan vakbondsafgevaardigden

Je administratie automatiseren

Wil je meer informatie over de automatisatie van jouw administratie en mogelijkheden van prime Time? In slechts vier eenvoudige stappen helpen we u op weg:

Laat ons iets weten via ons contactpagina.

  • We maken een afspraak met u via onze Primion Benelux More-dienstverlening.
  • Nadat we weten welke functionaliteiten u wenst, activeren we die voor u.
  • U ontvangt van ons een bevestiging die aangeeft wanneer u de nieuwe functionaliteiten kunt gebruiken.
to top
close