Toegangscontrole systeem met druppel

De huisgemaakte software van primion Benelux staat garant voor vijf generaties innovatie in beveiliging. Je eigendommen zijn veilig met de oplossingen van primion Benelux. In al die jaren hebben duizenden, voornamelijk grote klanten hun vertrouwen gesteld in het gebruik van het systeem. Belangrijke partijen in alle denkbare sectoren. Industrie, de overheid, de gezondheidszorg, banken, logistiek… Kortom: de kans is zeer groot dat je, zonder dat je het door had, al eens in aanraking bent gekomen met een toegangscontrole systeem van primion Benelux.

Gevolgen van een slecht werkende toeganscontrole

Een slecht werkend toegangscontrolesysteem kan verschillende gevolgen hebben, variërend van kleine ongemakken tot ernstige beveiligingsproblemen.Als het toegang systeem niet goed functioneert, kan het gemakkelijker zijn voor onbevoegde personen om toegang te krijgen tot beveiligde gebieden of informatie. Dit kan leiden tot diefstal, vandalisme, gegevenslekken of andere vormen van inbreuk op de veiligheid.

Een slecht werkend toegangscontrolesysteem kan de algemene veiligheid van een locatie of organisatie in gevaar brengen. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wie er zich op een bepaald moment binnen de faciliteit bevindt, waardoor het risico op ongewenste incidenten toeneemt. En als het toegangscontrolesysteem herhaaldelijk niet goed werkt, kan dit het vertrouwen van werknemers, klanten of bezoekers aantasten. Ze kunnen zich ongemakkelijk of onveilig voelen op de locatie en zich afvragen of de organisatie hun veiligheid serieus neemt. Een slecht werkend systeem kan leiden tot vertragingen en oponthoud bij het betreden of verlaten van een locatie. Medewerkers kunnen tijd verspillen aan het wachten op toegang, wat de productiviteit kan beïnvloeden. Tot slot zorgt regelmatig uitval voor extra reparaties en onderhoud en die kunnen duur uitvallen met grote financiële gevolgen.

Toegangcontrole en alarmsysteen in symbiose

Een toegangscontrolesysteem en een alarmsysteem kunnen samenwerken om de beveiliging van een gebouw of locatie te verbeteren. Het toegangscontrolesysteem van primion Benelux kan worden geïntegreerd met een alarmsysteem, zodat wanneer een onbevoegde toegangspoging wordt gedetecteerd, het alarmsysteem automatisch wordt geactiveerd. Dit kan bestaan uit het inschakelen van een inbraakalarm, het activeren van sirenes of het verzenden van meldingen naar beveiligingspersoneel.

Ook kan een toegangcontrole het alarmsysteem juist activeren op basis van specifieke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, als een deur wordt geforceerd of als een toegangspunt meerdere onjuiste inlogpogingen detecteert, kan een toegangscontrolesysteem een signaal naar het alarmsysteem sturen om onmiddellijk te reageren. Met een automatische vergrendeling kan het alarmsysteem automatisch alle toegangspunten doen vergrendelen. Dit voorkomt dat onbevoegde personen het gebouw binnenkomen of beveiligde gebieden betreden tijdens een alarmtoestand.

primion Benelux kan de toegangscontrole ook koppelen aan videocamera's, zodat bij een ongeautoriseerde toegangspoging de camera's automatisch naar de betreffende locatie worden gericht. Dit biedt visuele verificatie van de gebeurtenis en kan helpen bij de identificatie van de indringer. Door zowel het toegangscontrolesysteem als het alarmsysteem te integreren in een centraal beheersysteem, kunnen beveiligingsbeheerders beide systemen vanaf één locatie beheren. Dit vereenvoudigt het beheer en maakt snelle reactie op beveiligingsincidenten mogelijk.

5 redenen om te kiezen voor een goed werkend toegangssysteem

  1. Bescherming van informatie: Bedrijven hebben vaak gevoelige informatie die ze moeten beschermen tegen onbevoegde toegang. Toegangscontrole helpt om de informatie te beschermen tegen hackers, fraudeurs en andere ongeautoriseerde personen die mogelijk toegang willen krijgen.

  2. Bescherming van eigendommen: Bedrijven hebben vaak waardevolle apparatuur, voorraden en andere eigendommen die ze moeten beschermen tegen diefstal en vandalisme. Toegangscontrole helpt om deze eigendommen te beschermen door alleen geautoriseerde personen toegang te geven tot bepaalde gebouwen en gebieden.

  3. Veiligheid van werknemers: Toegangscontrole kan helpen om werknemers te beschermen door alleen geautoriseerde personen toegang te geven tot bepaalde gebouwen en gebieden. Dit kan helpen om ongevallen te voorkomen en de veiligheid op de werkplek te verbeteren.

  4. Naleving van regelgeving: Bedrijven moeten vaak voldoen aan regelgeving op het gebied van privacy en veiligheid. Toegangscontrole kan helpen om te voldoen aan deze regelgeving door de toegang tot gevoelige informatie te beperken tot alleen geautoriseerde personen.

  5. Vermindering van risico's: Toegangscontrole kan helpen om de risico's van fraude, diefstal en andere criminele activiteiten te verminderen door alleen geautoriseerde personen toegang te geven tot bepaalde informatie, systemen, gebouwen en gebieden.

Een druppel toegangssysteem

We kunnen elke situatie aan, afhankelijk van je wensen. Voor een kast of locker tot toegang tot (afzonderlijke) zones, zoals een bouwwerf of inkom. Allemaal via een ‘druppel’, telefoon, handzwaai, badge aan een keycord of andere identificatiemogelijkheden. Wij regelen een veilige toegangscontrole geschikt voor bezoekers en medewerkers in het hele bedrijf.

Wanneer er sprake is van een situatie waarin een hoge mate van veiligheid moet worden gegarandeerd, kunnen wij hierin voorzien. Strenge richtlijnen en zwaardere beveiligingsprotocollen (voor bijvoorbeeld chemische bedrijven of kerncentrales) gaan hand-in-hand met de uitzonderlijke veiligheid die primion Benelux kan bieden. Met tweestapsverificatie (dus niet alleen toegang met de zogeheten druppel, maar in combinatie met biometrische gegevens, bijvoorbeeld) blijven ongewenste gasten in alle scenario’s buiten iedere deur.

Meer voordelen van het primion Benelux toegangscontrole

Met primion Benelux software prime Webaccess hou je het overzicht over de toegang tot bijvoorbeeld deuren, slagbomen, draaihekken, sluizen, liften of rolluiken. Daarnaast kun je toegangsrechten tijd- en locatiegebonden maken, en eenvoudig autorisaties toewijzen. Heeft alleen je personeel toegang, of ook gasten? Uiteraard wordt alles geregistreerd en gedocumenteerd, ook wanneer er pogingen tot ongewenste toegang worden ondernomen. Beveiliging op alle niveaus: met Primion Benelux heb je alles onder controle.


Klanten aan het woord over primion Benelux

Door ons jarenlange partnership kennen we de behoeften en de noden van onze klant.

Zie onze referenties

to top
close

Contacteer ons