Over primion Benelux

Al 50 jaar expertise

Primion Benelux werd in 1963 als eenmanszaak opgericht door ir. E. D’Hooghe en werd in 1965 General Engineering & Trading, later General Engineering & Technologies, GET nv.
De firma hield zich in het begin vooral bezig met brugdekverwarming en mistdetectie, maar vanaf 1973 evolueerde dit naar praatpalen op de snelweg en de eerste badgelezers voor tijdregistratie (1974).
Tijdens de laatste 50 jaar verschoof de focus naar de ontwikkeling van vooral software en gedeeltelijk hardware, in samenwerking met het Duitse primion (overname in 2006).
Intussen is er al een vijfde generatie van tijdregistratiesoftware en een derde generatie van securitymanagement software.

Uitbreiding

Primion benelux heeft 2 vestigingen (Malle bij Antwerpen in België en Lelystad in Nederland) en maakt sinds 2015 deel uit van de Spaanse groep Azkoyen. Er werken momenteel 93 medewerkers bij primion Benelux, waaronder algemene diensten, 31 specialisten voor installatie en implementatie, opleiding, begeleiding en projectleiding, 16 ingenieurs voor service & support en 6 sales executives.

Er is een nauwe internationale samenwerking tussen alle divisies om de beste oplossingen te creëren voor zeer specifieke & complexe vraagstukken bij de klanten.

to top
close