Voedselveiligheid: wat personeelsplanning software in de retail kan doen voor je Food Defense

De foodsector kent al sinds jaar en dag één van de strengste normen op de markt. Goede zaak, want voedselveiligheid is in de eerste plaats van het allerhoogste belang voor de gezondheid van mensen en dieren. Maar ook om imagoschade (en torenhoge bedragen voor de reparatie van een reputatie) te voorkomen, is het zeer wenselijk om alles in de verwerkingsketen van voedsel op en top te houden. En daar komt het security management van primion Benelux op tafel.

Niet alleen voedselnormen
Normen zoals HACCP, ISO22000, IFS en BRC worden overal in de voedselbranche toegepast. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om Food Defense te waarborgen?

Toegangscontrole en personeelsplanning software voor retail

Denk bijvoorbeeld aan de toegangscontrole of scherpe beveiligingstechnologie voor gebouwen en terreinen. Maar ook het volledig en goed registreren van bezoekers tot die locaties (als die al worden toegelaten) is nodig om een goed beeld te blijven houden van wie er allemaal in contact kan zijn geweest (en wanneer) met het productieproces. Die bezoekersregistratie is een onderdeel van de veiligheidsoplossingen van primion Benelux. Met prime Visit registreer je makkelijk en snel iedereen die uitgenodigd (of onuitgenodigd) het bedrijf betreedt. Voor de voedselsector kennen we Food Defence. Daarmee hou je het overzicht op beveiligingsmaatregelen als zoneringen, gecontroleerde toegang tot terreinen, gebouwen en andere ruimtes, of de identificatie en registratie van bezoekers en contractors.

Registreren en plannen van personeel
Naast het registeren van gasten is ook de planning en registratie van medewerkers noodzakelijk. In ieder bedrijf en in elke tak is dat benodigd, maar het is met het oog op de voedselveiligheid misschien nog nét iets belangrijker. Gelukkig kent primion Benelux soepele systemen zoals prime Plan. Dit pakket, bedoeld voor personeelsplanning software retail, is ideaal om bijvoorbeeld toegang en roosterplanning met elkaar te combineren. Uitsluitend medewerkers die worden ingepland kunnen op dat moment met hun persoonlijke identificatiemanier naar binnen.

Tijdregistratie
Achteraf is het ook van belang om in te kunnen zien wie er wanneer aanwezig is geweest. Dit om eventuele gebreken of andere fouten op te kunnen sporen, wanneer er onverhoopt iets mis is gelopen in de productielijn. Deze nauwkeurige tijdregistratie stelt je in staat om op de seconde nauwkeurig na te trekken welke medewerker op welk moment aanwezig (of zelfs verantwoordelijk) was. Dit kan bijvoorbeeld met een persoonlijke tag of code. Met de urenregistratie van primion Benelux wordt dan weer inzichtelijk op welke afdeling en bij welke werkzaamheden de uren zijn gemaakt. De time Suite van primion Benelux is zeer nauw gelinkt met het securitydomein en kan bovendien gekoppeld worden met je HR- en ERP-systemen. En daarmee is de ultieme Food Defence weer een stap dichterbij.

Veiligheid op maat
Als systemintegrator kan primion Benelux zeer specifiek en persoonlijk een beveiligingsconcept uitdenken, dat speciaal voor jouw bedrijf is uitgedacht. Twijfel dus niet langer en neem contact op met primion Benelux voor een eigen, intelligent beveiligingsplatform! Laat ons weten wat we voor jullie bedrijf kunnen betekenen.

Een goede personeelsplanning software is van cruciaal belang voor retailers, aangezien het hen in staat stelt om hun workforce op een optimale manier te beheren en te benutten. Bij primion Benelux begrijpen we het belang van een efficiënte planning voor retailers, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van werknemers, piekuren en de behoeften van klanten. Ons geavanceerde planningssysteem biedt een menu met talloze mogelijkheden, zodat je direct inzicht krijgt in de beschikbaarheid van werknemers en gemakkelijk meerdere roosters kunt maken voor verschillende werktijden en afdelingen.

Het systeem maakt het eenvoudig om verlof aan te vragen en vacatures in te vullen, zodat je altijd voldoende personeel hebt om aan de behoeften van je klanten te voldoen. Dankzij de automatische functies kun je tijd besparen en het roosterproces stroomlijnen, waardoor je meer tijd hebt om je te focussen op de core business van je retailorganisatie. Onze personeelsplanning software is beschikbaar voor alle bedrijven, of je nu een grote retailer of een kleine horecazaak bent. primion Benelux biedt jou de juiste tools om het roosterproces te optimaliseren en de beschikbaarheid van werknemers te verbeteren, allemaal in het Nederlands en gemakkelijk te gebruiken via onze online app.

Ontdek vandaag nog de voordelen van onze personeelsplanning software en vraag een gratis demo aan om te zien hoe het jouw organisatie kan helpen om efficiënter te werken. Bij primion Benelux geloven we in het leveren van de beste diensten en tools om jouw personeelsplanning naar een hoger niveau te tillen, zodat jij je kunt concentreren op wat het beste is voor jouw retailbedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie of lees verder op onze website om te ontdekken hoe onze software werkt en hoe het jou kan helpen om meer te halen uit je beschikbare tijd en personeel.

 

to top
close

Contacteer ons