De voordelen van tijdregistratie in de toekomst

Flexibel en plaatsonafhankelijk werken

Nu heel wat werknemers niet op de werkvloer, maar thuis (of elders) hun taken uitvoeren, voldoen klassieke middelen voor tijdregistratie, zoals de prikklok, niet meer. Thuiswerk is immers per definitie flexibel en laat werknemers toe om beter hun work-lifebalans te bewaren.

Concreet betekent dit dat ze heel wat taken buiten de normale kantooruren kunnen verrichten, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of ’s avonds. Daarnaast is telewerk ook plaatsonafhankelijk: elke medewerker voert zijn taken uit op de plek waar dat hem of haar het beste uitkomt.

Online en mobiele tijdregistratie 

Het mag dan ook niet verbazen dat digitale systemen voor tijdsregistratie momenteel een grote opmars kennen. Werknemers kunnen vandaag via een online tool of mobiele app heel makkelijk hun werktijd registreren, waar ze zich ook bevinden.

Die gegevens kunnen bovendien gedeeld worden met collega’s en geïmporteerd in de loonverwerkingstool. Dankzij deze tool beschikken niet alleen uw HR-medewerkers, maar ook teamleaders en andere werknemers altijd over de meest recente tijdgegevens. 

Ook waardevol in de toekomst

Algemeen wordt verwacht dat telewerk ook na de coronacrisis een blijvende zaak zal blijven in veel bedrijven. Dat is logisch, want zowel werkgevers als werknemers hebben inmiddels de voordelen van telewerk aan den lijve ondervonden.

Werkgevers zien de concentratie  & productiviteit stijgen en  kunnen besparen op kantoorruimte, energie- en onderhoudskosten, terwijl werknemers zich in een veilige omgeving kunnen concentreren op hun taak.

Maar ondanks de voordelen van plaatsonafhankelijk werken, is dit  scenario niet voor iedereen ideaal. Teamwork en fysieke contacten met collega’s blijken toch wel onmisbaar voor een gezonde bedrijfsvoering op lange termijn.

Primion Benelux biedt efficiënte tools voor tijdregistratie

Voor de perfecte oplossing voor tijdregistratie, nu en in de toekomst, mobiel en in de bedrijfsgebouwen, stelt Primion Benelux prime Time voor. 

Prime Time beschikt over flexibele rapportagemogelijkheden en garandeert u de nodige gegevens voor het dagelijks tijdbeheer. Daarnaast beschikt u in realtime over relevante data om uw HR-beleid op af te stemmen.

Neem contact met ons op als u de voordelen van tijdregistratie nader wil bekijken.

to top
close