Handige tijdregistratie bij de fietsenstalling

Fietsen zit in de lift

Het is een understatement om te zeggen dat fietsen naar het werk de jongste jaren erg populair geworden is. In vijf jaar tijd is het aantal Belgen dat naar het werk fietst verdubbeld en hun aantal stijgt nog steeds. Deze stijging geldt trouwens voor alle leeftijdscategorieën. Zo fietsen 50-plussers nog net zo vaak naar het werk als min-35-jarigen.

Het zal niet verbazen dat het succes van de elektrische fiets hierbij een belangrijke rol speelt. In 2019 was ruim de helft van alle verkochte fietsen elektrisch, zo blijkt uit cijfers van de Belgische fietssector. Een e-bike is dan ook een ideaal vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer, aangezien je er ook makkelijk langere afstanden mee kunt overbruggen. 

Fietsen promoten als werkgever

Als werkgever is het aangewezen om een bedrijfsvervoersplan op te stellen waarmee u het woon-werkverkeer van uw medewerkers vlotter helpt verlopen. In Brussel is zo’n bedrijfsvervoersplan zelfs al verplicht. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer dit ook in de andere regio’s op de agenda komt. Om het fietsen aan te moedigen, kunt u in dit plan verschillende maatregelen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsfietsen, maar ook aan een fietsvergoeding en een degelijke fietsenstalling.

Tijdregistratie aan de fietsenstalling

Uw medewerkers meteen laten ‘inklokken’ aan de fietsenstalling, heeft verschillende voordelen. Zo wint u bijvoorbeeld tijd bij de voorbereiding van uw salarisadministratie. U weet namelijk meteen welke medewerkers wanneer met de fiets komen en voor welke dagen ze dus recht hebben op een fietsvergoeding. Bovendien is het mogelijk om met een vaste functietoets te boeken zonder dat er effectief een tijdsboeking wordt aangemaakt. Zo kunnen medewerkers boeken aan de fietsenstalling voor de fietsvergoeding terwijl hun eigenlijke tijdsboeking (IN/UIT) op een andere tijdslezer gebeurt aan de ingang van het bedrijf.

Hoe u dit praktisch aanpakt? De tijdregistratie van uw medewerkers verloopt bijzonder vlot en eenvoudig met prime Time van Primion Benelux, in combinatie met een badgelezer in de fietsenstalling.

Een veilige fietsenstalling voor uw werknemers

Omwille van de veiligheid is het aangewezen om de toegang tot uw fietsenstalling te beperken tot uw werknemers. Ook hiervoor biedt Primion Benelux u de oplossing met een efficiënt en geïntegreerd systeem voor toegangscontrole. 

Interesse in onze oplossingen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

to top
close