Hoe mooi de theorie soms ook is, de praktijk is vaak een stuk weerbarstiger. In theorie gaan brandalarmen alleen af als er daadwerkelijk brand is. Op papier komt een inbraakalarm pas in actie wanneer er wordt ingebroken. Toegangscontrole zorgt volgens het boekje altijd dat op precies het goede moment de juiste personen moeten zijn waar ze moeten zijn.
 

Realtime monitoring en onvoorziene situaties

Maar iedereen die ooit in een bedrijf heeft gewerkt, die in magazijnen heeft gestaan, die vele uren op kantoorvloeren heeft doorgebracht, weet dat dat niet zo is. Een sensor kan overgevoelig zijn, een medewerker is slordig tijdens het inklokken of een vlieg landt precies op een plek die niet zou moeten. In zulke gevallen kunnen alarmsystemen aanslaan zonder noodzaak.
 

Centraal Systeem: Overzicht en Duiding

En dat is goed, want dat is de reden dat je überhaupt zou willen investeren in Physical Security. Maar overweeg in zo’n geval ook zeker een centraal systeem dat al deze maatregelen, apparatuur en software koppelt, overziet én op de juiste manier duiding geeft. Het open platform psm van primion Benelux is daarin een zeer interessante optie. Het realtime managen van physical security (Physical Security Integrated Management, ofwel een PSIM-systeem) wordt hiermee een veel eenvoudiger taak. Na het eenmalig aanschaffen van psm (het is dus geen maandelijkse kostenpost) kan de fysieke beveiliging een stuk efficiënter worden ingezet.

Want psm zorgt dat verschillende apparatuur van meerdere fabrikanten via één systeem kan worden bediend. Daarnaast brengt psm in kaart waar deze systemen (al dan niet actief) zich bevinden op een overzichtelijk plattegrondschema, en het is ook nog een oplossing die de status van alle aangesloten componenten toont. Laat psm het werk doen!

Waar psm écht in uitblinkt, is het zelfstandige vermogen om aan te leren wanneer meldingen wel of niet een vervolgstap moeten krijgen. Het is daadwerkelijk proactief risicobeheer, want niet alleen worden alle meldingen in kaart gebracht, ze worden ook aan de hand van reeds bekende en door mensen ingevoerde data (geconfigureerd) en historische data (geautomatiseerd) opgevolgd.
 

Afgestemde Acties

Geschakeld, geconfigureerd en geautomatiseerd: zo kan er worden ingesteld dat inbraakalarmen alleen worden geactiveerd wanneer het (1) buiten sluitingstijd is, (2) er op camerabeelden beweging is vastgesteld, (3) fysieke omheining is doorbroken en (4) bepaalde deuren zijn geforceerd. Deze correlatie tussen diverse variabelen (dat kunnen er ook 2 zijn, of nog veel meer dan de eerder genoemde 4) geeft desgewenst de doorslag in mogelijke vervolgstappen. En hoe verder de tijd vordert, hoe beter psm zich kan schikken naar jullie bedrijf. Zo weet je zeker dat de kans op onnodige ontruimingen, valse alarmen en ongegronde paniek een heel stuk kleiner wordt. Het is dus verleden tijd dat beveiligers zich meerdere keren per dag naar een loos alarm moeten spoeden.

Een slimmere, efficiëntere en onder de streep ook een veiliger werkomgeving. Dat is precies wat we allemaal willen!

to top
close