Beveilging zo sterk als de zwakste schakel

Bij primion Benelux hebben we zeer veel materialen, software en diensten beschikbaar die het ongenode gasten vrijwel onmogelijk maakt om binnen te dringen. Maar hoe compleet we ook zijn, totale veiligheid vraagt ook om een totale aanpak.

Bij de British School of Brussels wandelt een leerling glimlachend met zijn persoonlijke badge langs de kaartlezer. Hij weet dat hij veilig is, maar dat wil niet zeggen dat hij een soort beveiligd fort binnenloopt. Nee, deze Belgische school, met zeventig nationaliteiten verdeeld onder zo’n 1350 leerlingen, heeft veiligheid én vriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Omdat de ouders van de kinderen niets minder dan de optimale veiligheid verwachten, maar ook omdat zeker het onderwijs een veilige haven moet vormen.

En daarom heeft deze internationale instelling samen met primion Benelux de perimeterbeveiliging tot een optimaal level getild. Zichtbaar en aanwezig, maar niet storend of intimiderend. Samen met een hoge mate van cybersecurity betekent dit een optimaal, hoogwaardig en compleet veiligheidsniveau.

Lees op de website van primion Benelux het volledige verslag over de perimeterbeveiliging van de British School of Brussels.

 

Perimeterbeveiliging: de basis op locatie
Middels warmtecamera’s, dome-camera’s en de vertrouwde CCTV-camera’s hebben de beveiligers van de school een loepzuiver beeld van de omgeving, aangevuld met automatische herkenning en filtering tussen bijvoorbeeld mensen of dieren. Het intelligente 24-uursbeveiligingsbeheer van primion Benelux, pSM, ziet erop toe dat alles vlekkeloos en efficiënt verloopt, en geeft bovendien de mogelijkheid om de beelden terug te kijken en er retroactief in te zoeken.

Speciaal voor het terrein van de British School of Brussels maakte primion Benelux een plan op maat. Zodoende kon een slim en discreet beveiligingssysteem worden geïmplementeerd, zonder afbreuk te doen aan het jeugdige, open en vriendelijke karakter van een internationale school.

Cybersecurity: de basis van buitenaf
Maar veiligheid werkt natuurlijk twee kanten uit. Want hoe goed een gebouw of terrein ook is beveiligd, als hackers of andere digitale boosdoeners eenvoudig van buitenaf hun slag kunnen slaan in de systemen, is de veiligheid zoek. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Bedrijven kunnen hun website en andere digitale systemen nog zó goed dicht willen timmeren, wanneer er te weinig budget wordt gestoken in ‘de eigen voordeur’ van het terrein, kunnen kwaadwillende ook altijd nog hun slag slaan door letterlijk in te breken en bijvoorbeeld een usb-stick met een desastreus virus in een computer te steken. En dat is helaas geen vergezochte filmlogica, maar dagelijkse realiteit.

Primion Benelux: een optimale combinatie
Primion BeneluxT combineert beide elementen tot één sterk schild. Ga dus, net als de British School of Brussels, in zee met een partij die voor de volledige beveiliging binnen je bedrijf of organisatie aan de slag kan. We leveren het plan, de denkkracht, hardware, software en trainingen op maat zodat zowel van binnenuit als van buitenaf de locatie zo goed als mogelijk is dichtgetimmerd. Totale zekerheid!

Ook benieuwd naar de oplossingen van primion Benelux? Neem contact met ons op!

 

 

 

to top
close