Slimme tijdregistratie: vliegwiel voor efficiëntie en welbevinden

Thuiswerken, flexwerken, kantoordagen… ‘de werkplek’ is een ruim begrip geworden. Hoe optimaliseer je in zo’n fel veranderende context de productiviteit en work life balans? Antwoord: tijdregistratie. Marc Van Den Broeck, product manager tijdregistratie bij Primion Benelux, legt uit.

Accent op work life blending
 

Al 40 jaar specialiseren de mensen van primion Benelux zich in tijdregistratie en beveiliging voor grote industrieën, kantoren en overheden. De nieuwe uitdagingen waar werkgevers nu voor staan, zien zij vooral als kansen.
 Marc Van Den Broeck: “Door de explosie aan thuiswerkmodellen en mobiele kantooroplossingen ligt het accent voor ondernemingen steeds meer bij het vinden van de juiste work life blending. Deze trend komt zowel werkgevers als werknemers ten goede, mits ze de juiste applicaties inzetten. Onze systemen maken het makkelijker om de work life balance te bewaken én om inzicht te krijgen in de werkgewoontes van personeel. Tegelijk behouden medewerkers de controle over alles wat voor hen relevant is; geen overbodige luxe in de huidige war for talent. Dit alles gebeurt in een handige browserapp met ook een mobiele component. Vanuit je zetel verlof aanvragen of goedkeuren? Onderweg je planning wijzigen? Het is zo gebeurd. Comfort én efficiëntie gaan op die manier hand in hand.”

Werkplekreservatie stroomlijnt facility management
 

“De meerwaarde van tijdregistratie gaat ook breder. Een belangrijke en logische uitbreiding is bijvoorbeeld ons recent ontwikkelde werkplekreservatiesysteem. Doordat werknemers hun werkplekken of bureaus reserveren via deze slimme toepassing, krijgt de onderneming erg waardevolle en accurate inzichten rond het gebruik van de gebouwen. Zo wordt al snel duidelijk welke overtollige ruimte er kan verhuurd of afgestoten worden.”

Sleutelwoord: integratie
 

 “Systemen voor tijdregistratie, toegangscontrole en werkplekreservatie moeten vooral feilloos samenwerken. De ene onderneming kiest resoluut voor SAAS, terwijl de andere toch onpremise prefereert: bij ons hebben ze de vrije keuze. Door onze diepgaande focus op maatwerk is primion Benelux een ultieme one-stop-shop die al deze systemen samenbrengt, integreert en perfectioneert. Zo worden onze oplossingen ook steeds slimmer. Op termijn zullen we niet alleen de tijd zelf registreren, maar ook steeds meer inzicht verwerven in het welbevinden en de productiviteit van medewerkers. Niet vanuit een controle-insteek, maar juist met het oog op de gezondheid van mensen én ondernemingen.”

 

to top
close