Het vaccinatieverlof registreren

Over hoeveel tijd gaat het?

Hoeveel tijd de werknemers krijgen om zich te laten vaccineren, hangt af van de tijd die nodig is om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, zich effectief te laten vaccineren, en terug te keren. Normaliter zal dit slechts een gedeelte van de werkdag in beslag nemen. De werknemer krijgt voor die nodige tijd het normale loon doorbetaald. 

Welke documenten moet de werknemer voorleggen?

De werknemer moet het recht op de betaalde afwezigheid staven met de afspraakbevestiging door het vaccinatiecentrum.  Gezien het attest van effectieve vaccinatie een medisch document is, kan de werkgever dit niet opvragen maar het is wel een vereiste dat vaccinatieverlof gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. 

Op het ogenblik dat de werknemer het tijdslot ontvangt waarop hij zich kan laten vaccineren, moet hij zijn werkgever onmiddellijk verwittigen van zijn afwezigheid. Maar wat als de voorgestelde datum niet past? Dan zal het in bepaalde gevallen mogelijk zijn een alternatieve datum te kiezen. 

Hoe verwerkt u deze speciale verlofregeling correct?

prime Time biedt de mogelijkheid om via het activeren van specifieke codes in de software dit uitzonderlijk verlof te registreren. Bent u klant en geniet u al van onze service Primion Benelux More? Geef ons dan snel een seintje, zodat we dit voor u kunnen inplannen en u klaar bent op het moment dat uw werknemers hun vaccinatie-uitnodiging krijgen.

Bent u klant en nog geen gebruiker van Primion Benelux More? Neem dan snel contact op met dispatch@primion.be. Diégo helpt u graag verder met uw vraag.

to top
close