Wat is Hand Swipe?

De technieken om toegangscontrole te optimaliseren blijven zich aandienen. Een belangrijk onderdeel van dit access management is het inzetten van biometrische gegevens: de onzichtbare, maar wel degelijk detecteerbare, unieke, niet-doorgeefbare persoonlijke eigenschappen van ieder mens ter wereld. Biometrische vingerafdrukken, hand swipe, irisscans, gezichtsherkenning: de hele trukendoos in de beveiliging gaat open om terreinen, gebouwen en ruimtes veilig af te schermen voor de buitenwereld.

In deze technische wedloop heeft zich een nieuwe speler gemeld. Een techniek die de nadelen van andere systemen wegneemt, en de eerdere voordelen combineert tot dé nieuwe, spectaculaire manier van access management: hand swipe technology MorphoWave Contact.

Hand Swipe: Alleen met een levende hand

Hogesnelheidscamera’s in de biometrische scanner registreren nauwgezet vier vingerafdrukken van de fysieke, levende persoon die zijn of haar hand door het apparaat veegt. Die vingerafdrukken worden razendsnel vergeleken om te zien of deze persoon wel of niet toegang heeft, en als dat zo is, dan gaan de poortjes, de deuren of de hekken open. Iemand een badge of pincode doorgeven kan niet meer.

 

Enrollen

Om medewerkers, leveranciers, klanten of bezoekers toe te voegen in de database (‘enrollen’), kan de vingerafdruk 3D worden ingescand, en worden 4 vingerafdrukken gecombineerd. Hierdoor is de kans op succes véél groter dan bij traditionele systemen. Dit enrollen gebeurt onder toezicht van gecertificeerde medewerkers, bij één van de scanners zelf. Er hoeft dus geen ingewikkelde, externe enrollment plaats te vinden.

Installatie en programmering: alles door Primion Benelux

Primion Benelux is binnen Europa de officiële distributeur van deze techniek. We leveren en installeren de hardware ter plaatse, en regelen de bijbehorende software in. Wij hebben de knowhow en leggen je precies uit hoe je deze techniek feilloos kunt inzetten. Eén van de praktische voordelen van MorphoWave Contact is dat de gescande gegevens lokaal met het vooraf opgestelde profiel worden gematcht, dus op de badge of op het scanapparaat zelf. Hierdoor is de privacy beter gewaarborgd, met het oog op GDPR (AVG)-wetgeving. Deze unieke en gepatenteerde techniek is hierdoor een heel stuk sneller en veiliger, en zal daardoor ook eerder in bedrijfsprocessen kunnen worden toegelaten.

 

En we staan nog maar aan het begin: de handswipetechnologie geeft nog meer mogelijkheden! Wij zijn klaar voor de toekomst, jij ook?

Neem voor meer informatie over hand swipe technologie óf de mogelijkheden op jouw locatie contact op met Primion Benelux.

to top
close