Gefaseerd plannen in prime Plan? Afschermen werkt nu nóg handiger

Voor planners binnen je bedrijf is prime Plan de ideale oplossing voor het efficiënt inzetten van je medewerkers. Een nieuwe toevoeging aan dit systeem zorgt er nu voor dat je nóg makkelijker je werkroosters kunt maken.

 

Afschermen periode
Al sinds een vorige update kent prime Plan de mogelijkheid om gefaseerd te plannen. Dat wil zeggen dat een gewenste planningsperiode tijdens het plannen kan worden afgeschermd, zodat die niet zichtbaar is voor medewerkers. Als de planning eenmaal gereed is, kan de planner deze periode publiceren. Vanaf dat moment is de periode weer zichtbaar en kunnen er bijvoorbeeld weer aanvragen voor worden ingediend.

 

Ideale update
Het is vanaf nu mogelijk om zo’n afscherming in te stellen voor meer dan één geselecteerde planningsgroep tegelijk. Dit komt vooral van pas wanneer planningsgroepen bijvoorbeeld zijn geordend in verschillende ‘lagen’, en je meerdere van deze lagen tegelijkertijd wilt inplannen. Dat scheelt veel tijd en het levert efficiëntie op voor de werkvloer.

 

Vrije datumselectie
Naast dat je gewenste groepen kunt afschermen, kun je dat ook voor een periode op maat instellen (dus niet alleen maar voor vooraf opgestelde blokken). Selecteer eenvoudig vooraf ingestelde periodes, óf sleep, volledig vrij, de donkerblauwe lijn in de maandkalender om de gewenste dagen heen.

 

Intuïtief afschermen
Zoals altijd bij primion Benelux, vonden we het ook hier essentieel om de nieuwe functionaliteit zo intuïtief mogelijk te laten werken. Klik simpelweg met je rechtermuisknop in de grijze balk van de (bovenliggende) planningsgroep. Waar eerst de menukeuze Status planning beheren stond, staan nu twee nieuwe keuzes: Planning afschermen en Planning publiceren.

Planningsgroepen
Klik je op Planning afschermen, dan kun je via een vinkje bij de optie Inclusief onderliggende planningsgroepen heel eenvoudig kiezen welke subcategorieën je (tijdelijk) wilt verbergen. Met Periode afschermen wordt deze keuze bevestigd en zullen de geselecteerde planningsgroepen voor de aangeduide periode afgeschermd worden.

 

Terug publiceren
Wil je de periode weer publiceren? Klik rechts op de grijze balk bij Operations en klik Periode publiceren aan (de geselecteerde periodes waren aangemerkt als ‘Afgeschermd’). Na het klikken zijn ze weer wereldkundig. Je kunt ook de afscherming verwijderen zonder te publiceren: klik daarvoor op Afscherming uitzetten.

 

That’s it! Makkelijk, doelgericht en efficiënt een personeelsplanning opmaken doe je met primion Benelux.

to top
close