Deurbeveiliging: de voordelen van autonoom aanstuurbare deuren

Deurbeveiligingin je bedrijf kan een complexe opdracht zijn. Je werknemers sleutels geven is niet ideaal, maar ook een uitgebreid online systeem van toegangscontrole is niet altijd aangewezen.  Bovendien kun je niet alle deuren makkelijk met zo’n systeem uitrusten. Autonoom aanstuurbare deuren met prime key technology (pkt) kunnen dan dé perfecte oplossing zijn. Daarnaast is het mogelijk om die alsnog te integreren in het access control systeem van je bedrijf. We leggen je graag uit hoe dat precies zit.

Autonoom aanstuurbare deuren: de perfecte middenweg

Voor kleine ondernemingen is een onlinesysteem voor toegangscontrole vaak te duur en te complex. Anderzijds is werken met sleutels ook niet ideaal. Sommige werknemers vergeten vaak hun sleutels of raken ze kwijt. Bovendien heb je niet altijd een overzicht van wie welke bedrijfssleutel heeft of wie welke sleutel gekopieerd heeft. Een bijkomend probleem: als een medewerker die een sleutel had het bedrijf verlaat, zou je in principe een nieuw slot moeten installeren.

Pkt biedt in dat geval de uitkomst. Dit systeem werkt met badges die rechtstreeks communiceren met de pkt-deursloten. Ze maken dus geen connectie met een onlinesysteem. In tegenstelling tot bij complexere systemen voor toegangscontrole zijn pkt-sloten budgetvriendelijk en makkelijk te installeren. Pkt is dus een offline systeem, maar je kunt het vlot integreren met je onlinesysteem om een overzicht te krijgen van alle badges en sloten. De badges kun je heel eenvoudig activeren en desactiveren. Je kunt dus makkelijk iemand toegang ontzeggen zonder dat je kosten hebt voor de vervanging van sloten. Nog een groot voordeel van badges: het is mogelijk om na te gaan wie welke ruimte betreden of verlaten heeft, iets wat je met sleutels uiteraard niet kunt. Lees meer over offline toegangscontrole.

Ook deurbeveiliging bij lockers

Ook lockers, die op één dag vaak door meerdere personen gebruikt worden, kun je uitrusten met pkt-sloten. Het primion Benelux-systeem voor toegangscontrole maakt een flexibel beheer van je lockers mogelijk.

Read/write-functie via pkt

Nieuw is dat we onze pkt-sloten vandaag kunnen uitrusten met een read/write-functie. Dat betekent dat je via de sloten gegevens op de badges kunt lezen en schrijven, zonder dat je daar aparte hardware voor nodig hebt. Zo is het mogelijk om in realtime na te gaan wie welke deur geopend of weer afgesloten heeft. Ook kun je zien wat de status van de batterijen in de offline pkt-sloten is. Ten slotte kun je ook sneller badges blokkeren die geen toegang meer mogen geven tot de deur. Een apart laadpunt, configuratie via een andere toegang of tijdregistratie via badgelezers is hiervoor niet nodig.

Bij dit nieuwe systeem verloopt read/write niet via wifi, maar via een standalone-signaal, wat het veiliger maakt. Het signaal werkt tot op dertig meter afstand. Tot slot laat dit systeem een kortere leestijd toe dan een klassieke badgelezer of tijdregistratieterminal. Dat zorgt voor een snellere doorstroming bij personeelsingangen.

Wil jij ook graag gemakkelijk het toegangsbeleid verbeteren of uitbreiden? Neem dan snel contact op voor meer info over onze oplossingen.

to top
close