Time and Attendance Oplossingen

In een wereld die constant evolueert en waarin de manier waarop we werken transformeert, spelen time and attendance (T&A) oplossingen een cruciale rol. Deze systemen zijn van onschatbare waarde voor organisaties die streven naar efficiëntie, naleving van arbeidsregels en het faciliteren van een gezonde werk-privé balans voor hun werknemers. Time and attendance oplossingen evolueren samen met de behoeften van de moderne werkplek, en in dit artikel duiken we dieper in de toekomstvisie en strategie van deze systemen, met speciale aandacht voor Software as a Service (SaaS), beveiliging en privacy, en hybride werken.

 

SaaS: De Toekomst van Time and Attendance Oplossingen

Een van de meest opvallende trends in de wereld van zakelijke software is de verschuiving naar Software as a Service, oftewel SaaS. Dit geldt ook voor time and attendance oplossingen. Organisaties kiezen steeds vaker voor SaaS-oplossingen om verschillende redenen:

 • Kostenstructuur: SaaS elimineert de behoefte aan fysieke servers, opslagruimte, bekabeling, koeling, licenties en zelfs extra personeel. Het vermindert de initiële investeringskosten (CAPEX) ten gunste van een bekende maandelijkse uitgave (OPEX).
 • Risicovermindering: SaaS-leveranciers nemen de verantwoordelijkheid voor onderhoud en beveiliging op zich, waardoor organisaties zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.
 • Soepele implementatie: Het uitrollen van SaaS-oplossingen is doorgaans eenvoudiger en sneller dan traditionele software-implementaties.
 • Monitoring en Beschikbaarheid: SaaS-oplossingen bieden proactieve gezondheidsmonitoring en verbeterde beschikbaarheid, inclusief mobiele toegang via apps.

 

Onze strategie is gericht op een 'SaaS-first' benadering. We bieden een private cloud-oplossing aan die zich geleidelijk ontwikkelt tot een cloud-native platform. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudig en veilig verbinding maken met lokale hardware.Ook als een klant toch de voorkeur heeft aan On-Premises bieden wij dit professioneel aan.

 

Beveiliging en Privacy in een Netwerkwereld

In een sterk verbonden wereld worden privacy en gegevensbescherming steeds belangrijker. Organisaties moeten erop kunnen vertrouwen dat hun time and attendance oplossingen veilig en compliant zijn.

Onze aanpak omvat:

 • Het aantrekken van experts op het gebied van beveiliging en privacy: We hebben een Computer Security Incident Response Team (CSIRT) opgericht als centrale regulerende instantie voor het beheren van beveiligingsprocessen, beleidsmaatregelen en incidenten.
 • Het evolueren naar hogere beveiligingsnormen: Dit omvat regelmatige, onafhankelijke penetratietests, ISO 20001-certificering (servicebeheer) en ISO 27001-certificering (informatiebeveiliging, cybersecurity en privacybescherming), evenals de ontwikkeling van Identity Management voor cloud-native producten.
 • Klantbewustzijn op het gebied van beveiliging en privacy: We ondersteunen klanten bij het invullen van beveiligingsvragenlijsten, externe audits en certificeringsbehoeften, met speciale aandacht voor de toegenomen bezorgdheid over de overdracht van HR-gegevens.
 • Strikte beveiligingsregels voor cloud-infrastructuur: We maken gebruik van datacenters met Tier 3+-certificering en ISO 27001-certificering om de veiligheid van onze cloud-infrastructuur te waarborgen.

 

Hybride Werken en Work-Life Blending

De opkomst van hybride werken, aangedreven door gebeurtenissen zoals de COVID-19-pandemie, heeft de manier waarop we werken veranderd en time and attendance oplossingen relevanter dan ooit gemaakt. Hybride werken omvat onder andere:

 • Thuiswerken / Telewerken: Hoewel organisaties specifieke contractafspraken voor thuiswerken kunnen maken, blijven de meeste reguliere arbeidsregels van toepassing. Het is echter essentieel dat collega's weten wie waar en wanneer werkt.
 • Belang van T&A in een hybride wereld: In een wereld waarin het voor werkgevers moeilijker is om te weten wie waar en wanneer werkt, wordt een T&A-systeem nog belangrijker om de aanwezigheid van werknemers bij te houden en ervoor te zorgen dat de juiste regels worden nageleefd.
 • Work-Life Blending: Het is belangrijk om een goede verbinding te behouden tussen thuiswerken en werken op kantoor. Hybride werken betekent dat werknemers flexibeler moeten zijn in hun keuze van werklocatie en -tijd.

 

De toekomst van time and attendance oplossingen omvat ondersteuning voor deze nieuwe manier van werken. Dit wordt aangedreven door cloudoplossingen die deze nieuwe werkmethoden mogelijk maken zonder aanpassing van contracten voor thuiswerken.

Kortom, time and attendance oplossingen evolueren om te voldoen aan de veranderende behoeften van organisaties in de moderne wereld van hybride werken, beveiliging en privacy, en SaaS. Bij Primion Benelux streven we ernaar de partner bij uitstek te zijn voor onze klanten met een unieke en eenvoudig aanpasbare software-oplossing. We willen innovatief en wendbaar zijn, zowel als organisatie als werkgever, en blijven de grenzen verleggen om de toekomst van tijd- en aanwezigheidsbeheer vorm te geven.

to top
close