Snel en contactloos temperatuur meten

Contactloos de temperatuur meten bij toegangscontrole

De lichaamstemperatuur contactloos meten is mogelijk met behulp van een camera die voorzien is van thermische technologie.

In bedrijven kan deze technologie efficiënt gecombineerd worden met een toegangscontrole: werknemers en bezoekers met een te hoge lichaamstemperatuur wordt de toegang tot het bedrijf of tot een bepaalde kritische zone ontzegd. Zo kunt u makkelijker de veiligheid van uw medewerkers garanderen, infecties vermijden en het virus buiten uw bedrijf houden.

Het proces verloopt in vier eenvoudige stappen:

  1. De camera meet de lichaamstemperatuur.
  2. Het videobeeld toont de lichaamstemperatuur.
  3. Uw beveiligingspersoneel beslist om al dan niet toegang te verlenen.
  4. Of: het systeem sluit automatisch de toegang af.
  5. Alle processen worden geregistreerd.

Lees ook: ‘Contactloos de lichaamstemperatuur meten – hoe werkt het?’

De oplossingen die primion Benelux hiervoor biedt, zijn bijzonder flexibel. Zo kunt u makkelijk de drempelwaarde voor de lichaamstemperatuur (en dus voor toegang) instellen. Ook kunt u, indien nodig, altijd handmatig toegang verlenen. Op die manier kunt u uw bezoekersbeheer altijd aanpassen aan de actuele maatregelen en omstandigheden in uw bedrijf. Bovendien documenteert het systeem elke activiteit, wat een optimale traceerbaarheid garandeert.

Wat na corona?

Ook na de coronacrisis kunnen deze systemen met contactloze temperatuurmeting flexibel geschaald en ruim ingezet worden. Denk aan systemen die de lichaamstemperatuur meten (bijvoorbeeld voor het vrij verkeer van bezoekers), maar ook aan systemen die de temperatuur in een ruimte monitoren.

Mogelijke toepassingen zijn onder meer:

  • inbraakalarmsystemen
  • brandmeldingsystemen
  • systemen voor vluchtwegtechnologie
  • gebouwbeheersystemen

Geïntegreerde oplossing

Handig hierbij is dat het mogelijk is om alle veiligheidsgerelateerde toepassingen op één platform weer te geven. Zo heeft uw beveiligingspersoneel op elk moment een volledig overzicht van de situatie in uw gebouwen en kunnen ze in geval van nood onmiddellijk reageren. Bij activatie van het alarm, worden brandwerende deuren gesloten, gaan vluchtroutes open en worden de hulpdiensten automatisch verwittigd.

Geïnteresseerd in onze oplossingen voor contactloze temperatuurmeting? Neem snel contact op!

to top
close