Bereid je voor op de toekomst met de juiste toegangscontrole voor je bedrijf

Toegangscontrolesysteem aangepast aan jouw bedrijf

Het eerste wat je moet doen, is nagaan waar het bedrijf belang aan hecht en waar het nood aan heeft. Er zijn tal van vragen die je jezelf kunt stellen bij de keuze voor een bepaalde vorm van toegangscontrole. Moet het systeem bijvoorbeeld bestuurbaar zijn vanop afstand? Moeten er regelmatig nieuwe toegangsrechten gewijzigd worden? Is het belangrijk dat je weet wie waar wanneer geweest is? Zal het toegangssysteem op termijn uitgebreid worden?

Je merkt het al: er gaat best wat denkwerk vooraf aan de installatie van nieuwe software voor toegangscontrole. Het is dus belangrijk dat je opteert voor een systeem dat aanpasbaar is aan jouw specifieke situatie én dat binnen je budget past. Tot slot moet de toegangscontrole efficiënt en handig in gebruik zijn, zodat het de dagelijkse werking van je bedrijf niet in het gedrang brengt.

Eenvoudig toewijzen en deactiveren van rechten

Je kiest het best voor een toegangscontrolesysteem dat werkt met badges, biometrie, pincodes of een combinatie hiervan. Sleutels zijn sowieso af te raden, omdat je dan voortdurend duplicaten moet laten bijmaken als er een groot verloop van bezoekers en werknemers is. Bovendien heb je met een elektronisch systeem een beter inzicht in het gebruik van de bedrijfsgebouwen, wat handig kan zijn voor rapportage en personeelsadministratie. Bij pincodes is dit minder het geval, maar het voordeel daarbij is dan weer dat je niet moet investeren in badges. Verder kun je natuurlijk altijd opteren voor een combinatie van badges en pincodes.

Solide bescherming

Toegangscontrole beperkt zich niet enkel tot de hoofdingang, maar omvat ook aparte ruimtes en locaties. Daarom is het belangrijk dat je toegangscontrole makkelijk uit te breiden en gelaagd is. Op die manier kun je een extra beveiligingsschil voorzien voor bepaalde ruimtes waar je gevoelige bedrijfsinformatie of belangrijke documenten bewaart.

Integratiemogelijkheden van toegangscontrole

In de toekomst zullen toegangscontrolesystemen steeds meer deel uitmaken van een groter geheel, waarmee de volledige beveiliging van het bedrijf samenhangt. Daarom is het belangrijk dat je toegangscontrole integreerbaar is met je software voor beveiliging en personeelsadministratie. Op die manier komen alle operationele, facilitaire en personeelsgebonden data samen. Dat brengt het voordeel met zich mee dat nieuwe werknemers meteen toegang krijgen zodra ze geactiveerd worden in het systeem.

Verder hebben werknemers op die manier ook tal van mogelijkheden met hun toegangsbadge. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld een automatische korting mee krijgen in het bedrijfsrestaurant, de liften aansturen of werkkledij verkrijgen. Tot slot draagt integratie bij aan het algemeen gebruiksgemak van je systeem, omdat je het kunt beheren vanuit één centrale hub en al je systemen steeds gesynchroniseerd zijn.

Wil je graag informatie over onze oplossingen voor een geïntegreerde toegangscontrole? Neem dan zeker contact met ons op!

to top
close