Azkoyen Group beëindigt handelsbetrekkingen met Rusland en schenkt 25 000 euro voor vluchtelingen uit Oekraïne

Azkoyen Group heeft vandaag aangekondigd dat het alle activiteiten in Rusland en Wit-Rusland zal stopzetten. primion Technology GmbH in Duitsland en haar Europese dochterondernemingen Opertis, primion Benelux, Primion Spain en primion SAS maken deel uit van de wereldwijd actieve Azkoyen Groep, die in Spanje is gevestigd.

 

Een officiële verklaring:

"In het kader  van de recente gebeurtenissen in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de Spaanse technologiegroep Azkoyen besloten zowel haar activiteiten als de levering van diensten en producten in Rusland en Wit-Rusland tijdelijk op te schorten. De Azkoyen-groep wijst erop dat de opschorting van de activiteiten in beide landen is gebaseerd  door de ernst van het conflict in Oekraïne en veroordeelt alle vormen van agressie die de mensenrechten schenden en een bedreiging vormen voor het vreedzame bestaan van mensen.  Ook werd besloten een donatie van 25.000 euro te doen aan de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN."

 

Eduardo Unzu, voorzitter van de raad van bestuur van Azkoyen: "De oorlog in Oekraïne heeft ons allemaal geschokt en bedroefd. Wij willen onze steun betuigen aan het Oekraïense volk en helpen de humanitaire gevolgen van de crisis te beperken. De situatie verslechtert zichtbaar en wordt steeds onduidelijker. Verdere ontwikkelingen zijn nauwelijks te voorspellen. Zoals bij elke humanitaire crisis is hulp belangrijk en kan zij een verschil maken in het leven van de mensen die door het conflict zijn getroffen. Azkoyen heeft daarom besloten 25.000 euro te schenken aan de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Het geld zal worden gebruikt voor bescherming en humanitaire hulp in Oekraïne en de buurlanden, waaronder de distributie van noodhulp, basisvoedsel en -kleding. Met onze donatie voegen wij ons bij de duizenden statements van solidariteit om de slachtoffers van de oorlog te helpen. Ik dank iedereen uit de grond van mijn hart die helpt om deze nood te verzachten".

to top
close